/ / Sådan spiller du Classic Blackjack

Sådan spiller du Classic Blackjack

august 1, 2018 1757 0
Sådan spiller du Classic Blackjack

Classic Blackjack er et sjovt og hurtigt kortspil, som du kan spille næsten lige meget, hvor du er. Det kræver ikke meget af dig, hvorfor du også sagtens kan tage et spil, når du sidder i bussen på vej til arbejde, eller når der er reklamer i din yndlingsserie om aftenen.

Nogle siger lidt groft, at hvis du kan tælle, kan du også spille Classic Blackjack. Det er måske lige forsimplet nok, men der er alligevel noget om det. I spillet gælder det nemlig for dig om, at dine kort kommer til at give 21, eller at du kommer så tæt på tallet som muligt. Det er derfor vigtigt at tælle.

Du kan dog ikke tælle kort, da de fleste casinoer – både fysiske og online – bruger otte sæt spillekort til spillet. I stedet handler det om, at du er god til at regne ud, hvor stor risiko der er for, at du kommer til at komme over 21, når du spiller.

Kortenes værdi i Classic Blackjack

I Classic Blackjack gælder nummerkortene for det nummer, der står på dem. En femmer vil derfor gælde for fem. Et billedkort gælder for 10, mens et es både kan gælde for 1 og 11. Du bestemmer selv, om du vil bruge esset til det ene eller det andet.

Kortene vil altid have denne værdi, så har du spillet andre Blackjack-versioner, vil du have nemt ved at sætte dig ind i kortenes værdi. Classic Blackjack er dog netop det oprindelige spil, og derfor giver det god mening, at du starter med at lære, hvordan du spiller det, inden du kaster dig over varianter som Progressive Blackjack og Blackjack Switch.

Køb en forsikring og få penge, hvis dealeren får blackjack

I Classic Blackjack spiller du kun mod dealeren. Det vil sige, at dine kort bare skal være bedre end dealerens, for at du vinder. Du kan se dealerens ene kort, men ikke det andet. Det gør, at du har en ide om, om dealeren har gode eller dårlige kort. Hvis dealeren for eksempel har et es, er hans eller hendes sandsynlighed for at få blackjack være høj. Det gør risikoen for, at du taber, langt større. Det kan derfor være en ide for dig, at du køber en forsikring.

Forsikringen skal være på halvdelen af det beløb, som du startede med at lægge for at kunne spille. Hvis dealeren får blackjack, får du udbetalt dit bet og din forsikring 2:1. Hvis du tror, at dealeren får blackjack, kan det derfor godt betale sig for dig at købe forsikringen.

Mulighed for større gevinst ved meget gode kort

Hvis det derimod er dig, der sidder med meget gode kort på hånden, kan du fordoble dit bet og har dermed mulighed for at vinde flere penge, hvis du har bedre kort end dealeren. Det er helt op til dig, hvornår du gerne vil forhøje dit bet, men du må kun gøre det en gang i løbet af et spil.

Når du har fordoblet dit bet, må du kun få ét kort mere efterfølgende. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at forhøje på det rigtige tidspunkt. Når du har virkelig gode kort, vil du dog som regel ikke have behov for at få mere end et kort – husk på, at du jo ikke må komme over 21. Så har du tabt.

Del dine kort op, og få en større sandsynlighed for at vinde

Hvis du har to ens kort på hånden, for eksempel to femmere, eller har kort, der danner et par, for eksempel konge og dame, må du dele din hånd op. Det kaldes også et split. I det tilfælde vil du så spille med dine kort, som om det er to separate hænder. Du øger dermed din sandsynlighed for at vinde på i hvert fald en af dine hænder.

Du må splitte tre gange, så du kan ende med at have i alt fire hænder at spille med. Når du har splittet kan du få lige så mange kort, som du gerne vil have til dine nye hænder. Undtagelsen til denne regel er dog, hvis du har et par esser. Så må du kun dele en gang, og du må kun få et ekstra kort til hver hånd, når du har delt den.

Copyright tilhører spilonlinedk.dk