/ / Alt du har brug for at vide, for at spille på hestevæddeløb

Alt du har brug for at vide, for at spille på hestevæddeløb

juni 14, 2018 2118 0
Alt du har brug for at vide, for at spille på hestevæddeløb

Hestevæddeløb er en sjov sport at se på. Spændingen over, hvem der kommer først over målstregen, kan gøre det svært for dig at sidde stille. Det bliver kun endnu sværere, hvis du har satset penge på, hvilken hest du tror kommer først. Så kan det for alvor blive en langt mere spændende dag, hvis hestene løber, som de skal, og din hest vinder.

Stemningen på en trav- eller galopbane er hyggelig og afslappet, hvilket gør, at du sagtens kan tage børnene med. De vil helt klart synes, at det er sjovt at se hestene løbe og få lov til at spille små beløb på de forskellige heste.

Der er ni steder rundt om i Danmark, hvor du kan se hestevæddeløb og spille på hestene. Du kan også vælge at spille på dem via nettet, hvis du ikke kan komme til løbet den pågældende dag. Dette er blevet endnu nemmere efter 1. januar 2018, hvor flere spillefirmaer fik mulighed for at udbyde spil på hestevæddeløb.

Forskellige former for hestevæddeløb

I Danmark er det muligt at spille på to forskellige former for hestevæddeløb, trav og galop. Når hesten løber i trav, løfter de diagonalt benene samtidig. Altså højre forben og venstre bagben og derefter venstre forben og højre bagben. Det er en roligere form for løb end galop. Det er derfor også denne form for løb, hvor jockeyen sidder i en lille vogn, en såkaldt sulky, der er spændt efter hesten.

Galopløb er meget hurtigere. Der kan hestene komme op på at løbe 65 kilometer i timen, og jockeyen sidder oven på hesten.

I begge former for løb handler det om, at hesten skal komme først over målstregen. I mange former for løb kan du dog også vinde præmier, hvis du har gættet for eksempel andenpladsen eller tredjepladsen rigtigt. Det er derfor ikke kun, hvis du har gættet vinderen. Læs mere om dette længere nede i artiklen.

Her kan du spille på hestevæddeløb

Der er ni baner i Danmark, hvor du kan se enten trav- eller galopløb. På nogle baner løbes kun den ene form for løb, mens der på andre baner løbes begge former for løb. Banerne er alle ovale, så hestene kan løbe rundt på banen, frem for at skulle løbe en given lige distance.

I Danmark kan du se trav og galop på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, Aalborg Væddeløbsbane og Fyens Væddeløbsbane i Odense. Klampenborg Galopbane er kun til galopløb, mens Charlottenlund Travbane, Skive Trav, Billund Trav, Nykøbing F. Trav og Bornholms Brand Park kun er til travløb.

Forskellige måder at spille på hestevæddeløb

I både trav- og galopløb handler det først og fremmest om at finde ud af, hvem der kommer først over målstregen, altså at gætte eller forudse vinderen. Du har dog mulighed for at spille på mange andre heste end lige vinderen, så du har flere gevinstchancer i et løb eller får flere gevinstchancer i forskellige løb.

De forskellige måder at spille på har forskellige navne, som det særligt for du, som er nybegynder, kan være lidt svært at holde styr på. I starten vil det typisk kræve, at du holder tungen lige i munden. Det nemmeste kan i mange tilfælde være, at du starter med at spille på vinderen af et løb og udvider til nogle af de andre spillemuligheder senere hen.

Kun en gevinstchance i et løb:

-Vælg vinderen af et løb

-Plads/Trio: Udvælg de tre heste, der kommer i top tre i et enkelt løb. Hestene skal komme ind i den rækkefølge, som du har forudsagt, for at du får gevinst.

-Tvilling: Spil på de to heste, som du tror, kommer til at klare sig bedst i et travløb

-Komb: Her gælder samme regler som tvilling, bare i et galopløb

-Lyn: For dig, der ikke har så meget erfaring med at spille på hestevæddeløb. Der kan du få hjælp til at vælge en hest at spille på.

Flere gevinstchancer i samme løb: 

-Vinder og plads: Udvælg vinderen og vælg en top tre.

Flere gevinstchancer på tværs af forskellige løb:

-Raket: Udvælg vinderen og top tre i flere forskellige løb.

-Dagens Dubbel: Udpeg vinderne af to løb, der kommer lige efter hinanden

-V4: Forudsig vinderne af fire forudbestemte løb.

-V5: Det samme som V4, bare med fem forudbestemte løb.

-V64: Forudsig vinderne af seks bestemte løb, der er tre gevinstpuljer.

-V65: Det samme som V64, der er bare kun to gevinstpuljer.

-V75: Forudsig vinderne af syv bestemte løb, der er tre gevinstpuljer.

-Grand Slam 75: Igen skal du forudsige vinderne af syv bestemte løb. Forskellen er, at der er en særlig gevinst, der er øremærket til en af de kuponer, der vinder.

-V86: Udpeg vinderne af otte forudbestemte løb. Der er tre gevinstpuljer.

hestevæddeløb

Sider, hvor du kan spille på hestevæddeløb

Hestevæddeløb er selvfølgelig først og fremmest en sport, som du spiller på, når du er på trav- eller galopbanen. Men du har også mulighed for at spille via nettet. Det kan være praktisk, hvis du ikke har mulighed for at møde op på banen en dag, men du stadig gerne vil spille.

Når du spiller på hestevæddeløb i Danmark, foregår det altid som et totalisatorspil. Det vil sige, at de penge, der er blevet spillet på et løb, bliver fordelt mellem vinderne. Det kan derfor ændre sig, hvor mange penge der er i puljen, og hvordan oddsene på de forskellige heste er.

Du kan spille på hestevæddeløb i Danmark og i udlandet på:

-Bet25

-Dantoto

-LeoVegas Sport

-NordicBet

-Derby 25

-Betfair

-Unibet

-BetStars

Spil på hestevæddeløb i udlandet

Via de danske sider har du mulighed for at spille på hestevæddeløb i udlandet også. Det kan for eksempel være USA, Storbritannien eller Frankrig, hvor det også er meget populært at se og spille på hestevæddeløb.

Hvis du vælger at spille gennem en udenlandsk spilleside, skal du være opmærksom på, at de bruger et bookmakersystem til at udregne oddsene for, hvilken hest der vinder.

Når du spiller via en udenlandsk side, skal du også selv indberette din gevinst til skat og dermed betale skat af den. Når du spiller via en dansk side, fratrækker de typisk skatten fra gevinsten, inden du får den udbetalt.

Copyright tilhører spilonlinedk.dk